Niezależnie od tego, czy przygotowujesz dużą porcję, czy tylko szybki lunch, trochę mielonej wołowiny i sosu może przejść długą drogę. Smaczna, pożywna i łatwa do wykonania domowa wersja może być prawdziwą ucztą. To także dobry sposób na zbliżenie do siebie rodziny.
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem robi się błyskawicznie. Na początek musisz ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu, możesz połączyć makaron z czerwonym sosem i przystąpić do mieszania. Jeśli nie jesteś pewien jak to zrobić, możesz użyć pudełka po spaghetti jako przewodnika.
Najlepszą częścią robienia własnego makaronu i sosu jest to, że tworzy on wspaniałe resztki. Możesz je przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do czterech dni. Alternatywnie, możesz zamrozić go na okres do trzech miesięcy. Dzięki temu możesz przygotować składniki z wyprzedzeniem i odgrzać je w każdej chwili. Na przykład, jeśli jesteś na kempingu, łatwo jest utrzymać składniki gotowe do użycia, przechowując sos w lodówce z lodem.
Użycie mięsa mielonego w makaronie to prosta sprawa – wrzuć je na patelnię i gotuj z cebulą, czosnkiem, zieloną papryką i pomidorami. Gdy warzywa zmiękną, możesz dodać resztę składników i pozwolić sosowi się gotować. Dodaj trochę soli do mieszanki dla smaku, i jesteś gotowy do pracy.
Chociaż nie jest to najbardziej ekscytująca rzecz do zrobienia, najważniejszym krokiem w tym przepisie jest doprowadzenie makaronu do stanu delikatności. Aby to zrobić, będziesz musiał zagotować wodę. Oznacza to, że będziesz musiał mieć duży garnek z wodą na kuchence.
Możesz nie być w stanie podać spaghetti i sosu mięsnego w jednej misce, ale możesz to zrobić w dużej misce w stylu półmiska. Po ugotowaniu makaronu możesz go podrzucić z sosem i rozdrobnionym serem. Kiedy wszystko się połączy, możesz cieszyć się wymarzonym spaghetti z sosem mięsnym.
Posiadanie dużego garnka z wrzącą wodą na kuchence jest koniecznością, ale nie każdy makaron musi być w niej ugotowany. Możesz również zastąpić cukinię dla makaronu. Inną opcją jest ugotowanie makaronu w osolonej wodzie. Upewnij się, że odcedziłeś wodę z makaronu przed dodaniem go do garnka.
Dobrym sposobem na upewnienie się, że Twoje spaghetti i sos mięsny nie są rozgotowane jest sprawdzenie makaronu po 8 minutach. Po kolorze sosu powinieneś być w stanie stwierdzić, czy makaron wchłonął płyn, czy też nie. W przeciwnym razie może być konieczne dodanie trochę więcej wody.
Aby uzyskać najlepsze rezultaty, będziesz chciał użyć wysokiej jakości składników. Użyj Włoskiej Przyprawy, która zawiera zioła takie jak rozmaryn i bazylia. Nie można również pomylić się z odrobiną czosnku.