Jak zrobić zimny bufet w galarecie

Jak zrobić zimny bufet w galarecie

Jeśli chcesz zrobić zimny bufet w galarecie, musisz wykonać kilka prostych kroków. Utrzymanie zimnych potraw i napojów ułatwi ich serwowanie i uzupełnianie, a także zapewni im dłuższą świeżość. Planując bufet, będziesz musiał upewnić się, że masz wystarczająco dużo miejsca, aby duża liczba osób mogła wygodnie usiąść. Należy również wybrać taki układ stołów, który umożliwi gościom łatwy dostęp do jedzenia.

Wybór odpowiednich kolorów pomoże ukierunkować projekt stołu bufetowego. Żółty lub zielony stół bufetowy będzie idealny na jesienną lub zimową imprezę, natomiast biały będzie dobrym wyborem na wiosenną lub letnią imprezę. Aby udekorować swoje stoły, możesz użyć mieszanki pinecones i faux foliage. Innym niedrogim sposobem na dodanie kaprysu do każdej okazji jest użycie papieru pakowego i markera, aby stworzyć zabawne pokazy.

Umieszczając stół bufetowy, musisz zastanowić się, gdzie umieścisz naczynia do serwowania i stacje z napojami. Często warto oddzielić strefę baru od reszty jadalni. Pomoże to uniknąć rozlania napojów i korków. Następnie, będziesz chciał zaplanować, gdzie Twoi goście będą napełniać swoje talerze. Upewnij się, że mniejsze talerze znajdują się w pobliżu naczyń do serwowania, a większe na końcu stołu. Goście mają tendencję do napełniania swoich talerzy już przy pierwszym daniu, dlatego ważne jest, aby dać im więcej miejsca do pracy.

Wybierając swoje naczynia do serwowania, upewnij się, że są one skoordynowane z kolorami Twojego stołu bufetowego. Jest to szczególnie ważne przy wyświetlaniu galaretki, ponieważ może być ona nieco bardziej kolorowa niż niektóre inne potrawy. Ponadto, będziesz chciał rozważyć, gdzie będziesz umieszczać różne rodzaje naczyń. Na przykład, możesz chcieć upewnić się, że słoiki z owocami są ustawione w miejscu, w którym mogą być łatwo pobrane przez gościa.

Pipety są jednym z najnowszych trendów w świecie żywności i mogą być ciekawym sposobem na dekorację Twoich potraw. Te przybory sprawią, że Twoje potrawy będą wyglądać wyjątkowo. Mogą być używane do trzymania sosów i dressingów, lub dodać odrobinę zabawy do twoich deserów.

Niezależnie od tego, czy przygotowujesz bufet z wytrawnymi czy słodkimi smakołykami, z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Pikantne podpłomyki można przygotować w 30 minut i doskonale komponują się z serem i bekonem. Stanowią doskonały dodatek do każdego bufetu i są łatwe do wykonania.

Aby uzyskać bardziej tradycyjny deser, możesz przygotować sernik z jagodami. Te małe serniki mają spód z herbatników imbirowych. Na wierzchu znajduje się kremowa polewa serowa i skórka z cytryny. Można je przygotować dzień przed przyjęciem, a na imprezie podawać jako zabawne ciasto.

Podczas gdy ty dekorujesz twój bufetowego stół, upewniał się mieć twój gości etykietować each naczynie z swój kluczowymi składnikami. Etykietowanie jest szczególnie pomocne, jeśli masz gości, którzy mają alergie lub ograniczenia dietetyczne.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *